Καλωσήρθατε

 Γνωρίστε την Ιατρό

Μαρία Καπαρού MD, PhD

Ειδικός Αιματολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης.

τ. Διευθύντρια Αιματολογίας Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Birmingham, Ην. Βασιλείου

Εξειδίκευση στο Πολλαπλούν Μυέλωμα, τα Λεμφοϋπερπλαστικά Νοσήματα και τη Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών 6-ετής προϋπηρεσία στο Ην. Βασίλειο

Σύντομο

Βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Αποφοίτησα από το 2ο Γενικό Λύκειο Νικαίας και εισήχθην κατόπιν Πανελλαδικών Εξετάσεων στο Τμήμα Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1996. Αποφοίτησα το 2002 με βαθμό «Λίαν Καλώς». Ειδικεύθηκα στην Αιματολογία στην Αιματολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κρήτης.
Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης εκπόνησα και τη Διδακτορική μου Διατριβή με θέμα την Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία. Μετά της ολοκλήρωση της ειδίκευσης μου, εργάστηκα σε έμμισθη θέση Επιστημονικού Συνεργάτη στην Αιματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου για 12 μήνες. Κατόπιν τούτου έλαβα θέση επικουρικής Επιμελήτριας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, που αποτελεί το Κέντρο Αναφοράς για την Κρήτη για τις Αιμοσφαιρινοπάθειες καθώς και για τις Διαταραχές Πήξης και Αιμόστασης.

Το 2015, προκειμένου να εξειδικεύσω περαιτέρω τις γνώσεις μου, μετέβην στο Ηνωμένο Βασίλειο (Birmingham) όπου παρέμεινα επί 6-ετία.  Πραγματοποίησα δύο εξειδικεύσεις, αρχικά στην αντιμετώπιση ασθενών με Πολλαπλούν Μυέλωμα και Λεμφοϋπερπλαστικά νοσήματα (post-CCT Fellow in Myeloma and Lymphoma) και στη συνέχεια στη Μεταμόσχευση Αιμοποιητικών Κυττάρων (post-CCT Fellow in Bone Marrow Transplantation) στο Νοσοκομείο Birmingham Heartlands, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του Ηνωμένου Βασιλείου. Από τον Αύγουστο του 2019 έλαβα θέση Διευθύντριας (Consultant) Αιματολογίας στo Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Βirmingham, θέση στην οποία παρέμεινα μέχρι και τον επαναπατρισμό μου. Αντιμετώπισα και παρακολούθησα μεγάλο αριθμό ασθενών από όλο το φάσμα των αιματολογικών παθήσεων. Διετέλεσα τακτικό μέλος του Αιματολογικού Ογκολογικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου και ήμουν επικεφαλής της Υπηρεσίας Επείγουσας Αντιμετώπισης Ογκολογικών ασθενών.

Εκτός από την Kλινική Αιματολογία, εστίασα και στην εφαρμοσμένη κλινική έρευνα. Επιπλέον της Διδακτορικής μου Διατριβής, έχω δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή ιατρικά περιοδικά και έχω συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό κλινικών μελετών. Η συνεχής ενημέρωση/εκπαίδευση στις εξελίξεις στη διαγνωστική προσέγγιση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενών με καλοήθεις και κακοήθεις αιματολογικές παθήσεις είναι απαραίτητη για την προσφορά της καλύτερης δυνατής φροντίδας στους ασθενείς και την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος.

Μετά τον επαναπατρισμό μου συνεργάζομαι με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι, όπου με το συνεργάτη μου Δρ Εμμανουήλ Νικολούση έχουμε αναπτύξει υπηρεσίες Αιματολογίας αιχμής καλύπτοντας όλο το φάσμα των αιματολογικών παθήσεων, με έμφαση στις νεότερες και εξατομικευμένες θεραπείες.

Είμαι παντρεμένη με το Βασίλειο Χαραλαμπάκη, Χειρουργό, και έχουμε 2 παιδιά. Το 2021 αποφασίσαμε να επαναπατριστούμε στην Ελλάδα και να μεταφέρουμε την εμπειρία και την εξειδίκευση που αποκτήσαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελλάδα. Στόχος μου είναι να παρέχω υψηλού επιπέδου εξειδικευμένες υπηρεσίες στον ασθενή, με σεβασμό και γνήσιο ενδιαφέρον για την επίτευξη της καλύτερης έκβασης στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Αναλυτικά το βιογραφικό μου εδώ.

Διαβάστε τα τελευταία

άρθρα του Γιατρού

Το μυέλωμα σε νέους και η σημασία της διάγνωσης.

The Telegraph 2019 «Χρειάζομαι δωρητή βλαστικών κυττάρων για να επιβιώσω – αλλά υπάρχουν μόνο 40.000 άλλοι στον κόσμο σαν εμένα» Λουκ Μιντς Ο Peter McCleave δεν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η σημασία του δότη μυελού των οστών

Εφημερίδα Express and Star Φεβρουαριος 2020 “Όντας γιατρός βλέπετε πράγματα από την άλλη πλευρά. Αναγάγει ό, τι περνάτε στην απόλυτη κατανόηση μας” Αυτή η Παγκόσμια Ημέρα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Carl Ikeme Η διάγνωση της λευχαιμίας

The Guardian Δευ 6 Αυγ 2018 19.57 BST Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις Δευ 6 Αυγ 2018 18.00 BST Carl Ikeme: «Οι άνθρωποι διαγιγνώσκονται με καρκίνο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ